Populära klassiska spel

Nästan alla som är uppväxta på slutet av 1990-talet och början av 2000-talet har någon typ av relation till spel. Det kan handla om allt från Donkey Kong till Super Mario exempelvis. Dessa spel har blivit världskända och många får en känsla av nostalgi av att höra namnen. I denna artikel kommer vi att kolla närmre två populära klassiska spel.

The Legend of Zelda

Ett av de mest kända spelen som spelades på Nintendo förr i tiden var The Legend of Zelda, vilket har blivit en riktig klassiker. Utvecklaren av spelet är Nintendo som har sitt huvudkontor i Japan. Spelet släpptes för första gången till allmänheten år 1986, vilket gör det till ett av de äldsta spelen som spelas på dator eller tv-spel. The Legend of Zelda är ett fantasy och action spel som utspelar sig i medeltida Europa. Världen som utvecklarna har hittat på heter Hyrule och spelen kretsar kring att få tag på en artefakt vid namn Triforce.

Super Mario

Ett annat klassiskt spel som tog världen med storm är Super Mario. Även detta spel utvecklades av Nintendo i Japan. Spelet Super Mario har en mängd olika versioner, den allra senaste versionen släpptes år 2019. Generellt sett har alla spel något gemensamt, nämligen att man spelar som Mario eller hans bror Luigi. I en del spel går det också att spela som andra kända karaktärer. I de allra flesta spelen spelar man i en typ av svampvärld och hoppar mellan olika typer av plattformar. Dessutom finns det olika typer av utmaningar på de olika plattformarna, exempelvis köttätande växter och arga getingar. Syftet med spelet är att komma så långt som möjligt genom att klara de olika utmaningarna på plattformarna och röra sig framåt. Det går också att hitta olika föremål på plattformarna som gör att Mario och Luigi blir starkare och kan ta sig an utmaningarna på ett bättre sätt.